Giftige stoffen

Giftige stoffen

Chemische stoffen zijn overal: in het milieu, in ons organisme, in de spullen die we dagelijks gebruiken… Die stoffen tasten de gezondheid en het milieu aan. Het is tijd om ervan af te stappen en te kiezen voor milieuvriendelijke alternatieven.

Uitdagingen

Toxic clothes

Giftige kleding

Chemische stoffen zitten overal. In onze kleding bijvoorbeeld. De textielindustrie is verantwoordelijk voor een zware toxische vervuiling, vooral in de landen van het Zuiden, zoals China, waar de meeste van onze kledingstukken worden gemaakt.

Meer weten

Toxic gadgets

Giftige elektronische gadgets

Chemische stoffen vind je overal. Ze zitten onder andere ook in onze computers en onze gsm’s. Wanneer die het einde van hun levensduur hebben bereikt, worden ze vaak uitgevoerd naar Azië. Daar staan de arbeiders die deze producten uit elkaar halen, bloot aan een cocktail vol giftige chemische stoffen.

Meer weten

Oplossingen

Detox

Mode zonder vergif? Het kan! Dankzij de actie van duizenden mensen over de hele wereld hebben heel wat merken zich ertoe verbonden om giftige chemische stoffen uit hun kleding te weren. Dat is een gezond engagement voor de landen van het Zuiden, waar onze kleren worden gemaakt!

Meer weten

Detox

Groene elektronica

Sinds bijna tien jaar oefent Greenpeace druk uit op de producenten van elektronische apparaten om hun producten milieuvriendelijker te maken. En dat lukt. Geleidelijk aan biedt de sector toestellen aan die niet alleen minder ‘giftig’ zijn, maar ook minder energie verslinden.

Meer weten

Green electronics
Onderwerpen