Wat doen wij?

Wat doen wij?

Energie & klimaat

Energie & klimaat

De gevolgen van de klimaatverandering laten zich steeds vaker en harder voelen – onze planeet raakt ontregeld, tot aan de Noordpool. Kernenergie is duidelijk geen oplossing om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. Gelukkig is het nog niet te laat.

Lees meer

Bossen

Bossen

Bossen zijn de groene longen van onze planeet. Maar hun toekomst staat op het spel. Over de hele wereld loopt het woud gevaar voor ontbossing. En die ontbossing heeft dramatische gevolgen voor de biodiversiteit en het klimaat.

Lees meer

Landbouw

Landbouw

Greenpeace ijvert voor landbouw die goed is voor de planeet en alle mensen. Gezonde voeding wordt geteeld mét de natuur, niet ertegen. Ecologische landbouw helpt ook de klimaatverandering temperen.

Lees meer

Oceanen

Oceanen

Oceanen spreken dankzij hun fauna en flora tot de verbeelding en herbergen een schatkamer voor de hele voedselketen. Maar niet alles blinkt onder het blauwe wateroppervlak.

Lees meer

Giftige stoffen

Giftige stoffen

Chemische stoffen zijn overal: in het milieu, in ons lichaam, in de spullen die we dagelijks gebruiken… Die stoffen tasten de gezondheid en het milieu aan. Het is tijd om ervan af te stappen en te kiezen voor milieuvriendelijke alternatieven.

Lees meer

De overwinningen

De overwinningen

Dankzij de steun van onze miljoenen sympathisanten over de hele wereld kunnen we vooruitgang boeken in onze campagnes. Het spreekt dan ook voor zich: onze overwinningen zijn ook die van jullie.

Lees meer