Steun uit onverwachte hoek voor onze campagne voor de bescherming van de Zuidpoolzee: bijna alle krillvissers hebben toegezegd vrijwillig te vertrekken uit een groot gebied rondom Antarctica. Dit betekent dat het krill – een kleine garnaal die de basis is voor al het leven in deze wateren – niet langer wordt weggevist voor de snavels van de pinguïns en de monden van zeehonden, walvissen en de andere zeedieren die er leven.

Dit is goed nieuws: de krillvisserij bedreigt namelijk de kwetsbare natuur in de Zuidpoolzee en vist het voedsel van de zeedieren weg. En dit terwijl we krill helemaal niet nodig hebben om gezond te leven, in tegenstelling tot de pinguïns en de walvissen die er van afhankelijk zijn. Dat een groot deel van deze vissers nu vrijwillig vertrekt, is een geweldige stap richting betere bescherming.

De vissers die vertrekken, hebben toegezegd hun activiteiten in de afgesproken gebieden vanaf 2020 te staken. Ze maken deel uit van een overkoepelende organisatie en vertegenwoordigen het overgrote deel van de totale krillindustrie. De achterblijvers uit deze sector en andere vormen van visserij vormen nog steeds een bedreiging voor het kwetsbare Zuidpoolgebied.

Wil je ons helpen?

Hou onze website en sociale media de komende maanden in het oog en teken alvast de wereldwijde petitie om delen van de wateren van de Zuidpool uit te roepen tot beschermd natuurreservaat.