Gigantisch sleepnet op het Schuman-plein

Nieuwsartikel - 22 mei, 2006
Op het Schuman-plein in Brussel richtte Greenpeace een reusachtig sleepnet op. Het net is langer dan het Berlaymontgebouw hoog is, en groot genoeg om de complete staf te verzwelgen van het hoofdkwartier van de Europese Raad én Commissie samen. Dergelijke sleepnetten worden elke dag door industriële trawlers gebruikt in kwetsbare diepzeegebieden, over een geschatte oppervlakte van maar liefst 1500 vierkante kilometer.

Op het Schuman-plein in Brussel richtte Greenpeace een reusachtig sleepnet op. Greenpeace wil zo de lidstaten en de Europese Commissie oproepen om dringend actie te ondernemen en een VN-resolutie te steunen om in de loop van dit jaar een moratorium in te stellen op boomkorvisserij in de diepzee.

In het levensgrote net was een fototentoonstelling te zien die de pracht en praal van de diepzee voorstelde, maar ook de vernieling die veroorzaakt wordt door deze industriële vorm van visserij. Greenpeace roept de lidstaten en de Europese Commissie zo op om dringend actie te ondernemen en een VN-resolutie te steunen om in de loop van dit jaar een moratorium in te stellen op boomkorvisserij in de diepzee.

Onderwerpen