Puma neemt voorsprong op Adidas en Nike

Schrijf een reactie
Nieuwsartikel - 27 juli, 2011
Puma, het derde sportmerk ter wereld, heeft openlijk verklaard dat het niet langer giftige stoffen zal lozen. Het bedrijf reageert als eerste op de 'Detox Challenge' van Greenpeace en neemt daarmee een stevige voorsprong op concurrenten Nike en Adidas in de strijd tegen chemische vervuiling van Chinese rivieren.

Detox, de nieuwe Greenpeacecampagne die grote sportmerken uitdaagt.

Puma belooft voor 2020 wereldwijd de uitstoot van schadelijke chemicaliën in de totale productielijn uit te bannen. De verklaring van Puma komt amper twee weken nadat we het rapport “Dirty Laundry” publiceerden. Hierin wordt de link gelegd tussen grote sportmerken als Nike, Adidas en Puma, en Chinese toeleveranciers die vaak hun giftige en hormoonverstorende chemicaliën in de rivieren lozen.

Puma zal nu binnen de acht weken met een actieplan komen. Daaruit moet duidelijk worden hoe het bedrijf haar beloftes precies zal omzetten in concrete daden. In het statement vermeldt Puma alvast een aantal elementen die Greenpeace cruciaal vindt, zoals het opstellen van een tijdschema om het vrijkomen van chemicaliën in de omgeving volledig te stoppen en daarbij rekening te houden met de volledige toeleveringsketen en de totale levensduur van de producten.

Puma wint eerste ronde

De eerste ronde van de Detox Challenge is dus gewonnen door Puma. Nu moeten ook Nike en Adidas een versnelling hoger schakelen in de race naar een gifvrije toekomst. De wedstrijd is nog lang niet beslist: we roepen de drie merken op leiderschap te tonen door transparanter te zijn over het gebruik en de uitstoot van giftige stoffen tijdens het hele productieproces van hun artikelen.

De Detox Challenge, breidt zich ondertussen steeds verder uit. Om een record van de grootste simultane striptease ter wereld te vestigen, gingen meer dan 600 mensen in 10 landen afgelopen zaterdag op hetzelfde moment uit de kleren bij vestigingen van Nike en Adidas. Ook hebben al enkele duizenden mensen de petitie ondertekend waarin de CEO's van Nike en Adidas worden opgeroepen actie te ondernemen om het dringende probleem van watervervuiling tegen te gaan.

Onderwerpen
Geen reacties Reageren

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.