Internationale anti-oorlogsdag op 20 maart 2004

Vrede in het Midden-Oosten

Nieuwsartikel - 25 februari, 2004
Vorig jaar kwamen maandenlang miljoenen mensen op straat om zich te verzetten tegen een oorlog in Irak. 'Not in my name', zo klonk het wereldwijd. Misschien was u één van die vele mensen. We vragen dan ook om 20 maart extra aan te kruisen in uw agenda, deel te nemen en veel mensen mee te brengen. Breng uw slogans, spandoeken en borden mee, en veel muziek, poëzie, straattoneel... We willen er een ludieke proteststoet van maken.

Betoog mee tegen de oorlog!

Betoging te Brussel - vertrek 14u Brussel-Noord

De oorlog is er toch gekomen, de Irakese bevolking leeft nog steeds onder oorlog en bezetting, en ook in het Midden-Oosten lijkt de vrede verder weg dan ooit. Israël bouwt onder het mom van veiligheid aan een enorme apartheidsmuur die op de Westelijke Jordaanoever grote stukken Palestijns gebied annexeert. De muur zal geen veiligheid brengen. Alleen het stopzetten van de bezetting kan een einde maken aan het geweld.

20 maart is op vraag van de Amerikaanse vredesbeweging opnieuw een internationale dag tegen oorlog en bezetting. Honderden Amerikaanse organisaties roepen in tientallen steden op tot grote manifestaties (zie www.unitedforpeace.org en www.internationalanswer.org).

Ook de Belgische vredesbeweging wil opnieuw het signaal geven dat het niet akkoord gaat met de oorlogslogica van bepaalde wereldleiders. Op dit ogenblik hebben 95 organisaties (waaronder Greenpeace) zich verenigd in het 'initiatief 20 maart'.

Het 'initiatief 20 maart' roept op tot een nationale betoging in Brussel (start Brussel-Noord) met de volgende ordewoorden:

· Vrede in het Midden-Oosten

· Neen aan de oorlogspolitiek

· Recht op zelfbeschikking en soevereiniteit

· Stop de bezetting, trek de troepen terug

· Geen enkele Belgische steun aan de bezetting

Alle details, folder, lijst van organisaties die meedoen, en andere vindt u op www.geenoorlog.be (NL) - www.cnapd.be (FR) en www.stopusa.be

Onderwerpen