Groene elektronica: HP ligt op kop

1 reactie
Nieuwsartikel - 10 november, 2011
De nieuwe, verbeterde Guide to Greener Electronics is uit. Hierin vind je een overzicht van de prestaties van grote electronicaproducenten op vlak van duurzame energie, grondstoffen en werkprocessen. Hewlett Packard (HP) voert de lijst aan, gevolgd op ruime afstand door Dell, Nokia en Apple. In de race naar echt groene producten, kunnen alle merken nog een tandje bijsteken om hun CO2-uitstoot te verminderen.

>> Bekijk het volledige klassement 

De Guide to Greener Electronics is al aan de 17e uitgave toe en kreeg een nieuwe en uitgebreide set criteria mee. Vijftien fabrikanten van pc's, mobiele telefoons, spelconsoles, tv's en andere elektronische consumentenproducten werden onderzocht.

Herkomst mineralen

De bedoeling is om fabrikanten te stimuleren zodat ze de lat hoger leggen wat betreft het verminderen van uitstoot van broeikasgassen in de productie en toevoerketen én het optrekken van doelstellingen op vlak van hernieuwbare energie. Veel van de grote producenten hebben al inspanningen gedaan om de schadelijkste gifstoffen uit te bannen. Nu dagen we hen uit om ook te kijken naar de herkomst van mineralen die ze gebruiken en hoe er met energie wordt omgesprongen doorheen de hele toeleveringsketen.

HP vs Blackberry

HP kreeg met 5,9 op 10 de beste punten en staat dus het verst in de race naar volledig groene producten. Het merk dankt de eerste plaats aan inspanningen voor het in kaart brengen en verminderen van broeikasgassen in het aankoopbeleid. HP reduceert ook de eigen uitstoot en spreekt zich uit voor een ambitieuzere klimaatwetgeving.

 

Dell sprong van de tiende naar de tweede plaats. De computerfabrikant zette de meest ambitieuze klimaatdoelstelling voor zichzelf: 40 procent minder uitstoot tegen 2015. De Finse telefoniereus Nokia zakt na drie jaar van de eerste naar de derde plaats, omdat het bedrijf minder goed scoort op de energiecriteria. Apple volgt op de vierde plaats en helemaal onderaan komt Research in Motion (RIM), de maker van Blackberry.

Met een topscore van 5,9 op 10 is er duidelijk nog ruimte voor vooruitgang in dit klassement. Daarvoor moeten de onderzochte merken de kans grijpen om meer leiderschap te tonen om hun eigen klimaatimpact te verminderen.

Onderwerpen
1 reactie Reageren

(Niet-geregistreerd) Joris Elaut zegt:

Waar staat Medion?

Geplaatst 1 oktober, 2012 om 18:52 Misbruik melden Reageer

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.