Greenpeace volgt walvissen via satelliet

Nieuwsartikel - 10 oktober, 2007
Greenpeace lanceert haar internationale 'Great Whale Trail' project met bijhorende website. Ze volgt samen met wetenschappers via satelliet een 20-tal bultrugwalvissen op hun tocht van het zuidelijke deel van de Stille Oceaan naar de Zuidelijke Ijszee. Op de website kan het publiek de migratie van de walvissen en de evolutie van het project volgen.

Great Whale Trail

Met dit project wil Greenpeacewetenschappelijk onderzoek doen naar de migratie, het territorium enstructuur van de walvispopulatie. Tegelijkertijd wil ze aantonen datonderzoek ook mogelijk is zonder walvissen te doden, een argument datde Japanse walvisjagers vaak onterecht gebruiken.

Via de 'Great Whale Trail' website kanu de walvissen volgen via een Google map en op de hoogte blijven vande evolutie van het onderzoek. U vindt er ook een profiel terug vande walvissen die gevolgd worden en komt meer te weten over wat henbedreigt. De website focust ook op de nood aan een netwerk vanzeereservaten om het bedreigde zeeleven een kans te geven zich teherstellen.

 

/object>

Onderwerpen