Greenpeace clip valt in de prijzen!

Nieuwsartikel - 15 november, 2006
Een spot van Greenpeace rond de gevaren van chemische stoffen voor de menselijke voortplanting heeft de zilveren prijs gewonnen op de ‘Golden Drum’, een gerenommeerde wedstrijd in de reclamewereld. De clip heeft het op een grappige manier over de ernstige problemen die voortkomen uit de chemische vervuiling van ons leefmilieu.

Toxic sperm...

Onvruchtbaarheid, borst- en prostaatkanker zitten in de lift en de chemische vervuiling is één van de verdachten. En die chemische vervuiling is niet ver te zoeken: duizenden chemische stoffen worden gebruikt in courante verbruiksgoederen zoals parfums, speelgoed, vloertapijt, verf, kledij... Van 90% van de 100.000 soorten stoffen die verhandeld worden in Europa zijn de gevolgen voor het milieu en de volksgezondheid nooit onderzocht.

In de week van 11 december stemt het Europees parlement in tweede lezing over de hervorming van de Europese chemische wetgeving, REACH. Greenpeace roept de Europarlementsleden en de regeringen van de 25 landen op om voor een sterke en ambitieuze wetgeving te stemmen, die gebaseerd is op het substitutieprincipe. Dat principe bepaalt dat gevaarlijke chemische stoffen vervangen worden door veiliger alternatieven als die voorhanden zijn.

Onderwerpen