Een 'groen' Autosalon? Greenpeace zet wielklem op zwaar vervuillende auto's

Nieuwsartikel - 27 januari, 2008
Greenpeace publiceert een klassement van de grote vervuilers onder de autoconstructeurs. Daarbij werd bijzondere aandacht besteed aan Europese autobouwers die nog zwaar vervuilende modellen promoten. Meerdere van deze grote vervuilers werden door Greenpeace met een wielklem letterlijk aan de grond genageld. Gezien de urgentie van het klimaatprobleem zouden deze auto's de showroom beter nooit verlaten.

Greenpeace zet wielklem op zwaar vervuillende auto's op het Autosalon in Brussel. Deze Volkswagen Touareg stoot 283 g CO2/km uit en verbruikt 10,7 l/100 km.

Greenpeace heeft de gemiddelde CO2 uitstoot van de tentoongestelde auto's op het Autosalon berekend. Die bedraagt 185 gram per afgelegde kilometer en ligt dus ver van de doelstelling die Europese Unie vooropstelde om de gemiddelde uitstoot te verminderen tot 120 gram tegen 2012.

De publicatie van deze gegevens onderlijnt nogmaals het belang van een ambitieuze en bindende regelgeving die de auto-industrie ertoe verplicht om de fase van groene marketing te overstijgen. De milieuvriendelijke auto's waren echt niet prominent aanwezig op dit 86ste Autosalon van Brussel.

Teken de petitie voor een ambitieuze Europese regelgeving voor nieuwe auto's

Onderwerpen