Nieuwste boek Anne Provoost op bosvriendelijk papier

Nieuwsartikel - 27 maart, 2007
De Vlaamse auteur Anne Provoost brengt haar nieuwe roman 'In de zon kijken' uit op FSC-gelabeld papier en zet zich daarmee in voor de boekencampagne van Greenpeace. Op 6 april leest Anne Provoost op het evenement 'Zogezegd in Gent' een stuk voor uit het boek.

In 2004 startte Greenpeace op internationaal niveau met eenboekencampagne. Via deze campagne wil Greenpeace auteurs en uitgeversovertuigen om alleen bosvriendelijk papier te gebruiken.Bosvriendelijk papier is gerecycleerd papier; indien toch versevezels worden gebruikt, zijn deze afkomstig van goed bosbeheer, gegarandeerd door het FSC-label.

Overalter wereld reageerden auteurs en uitgevers enthousiast op onzecampagne. Een paar honderd auteurs waaronder Günter Grass,Isabelle Allende, José Saramago en JK Rowling hebben zichuitgesproken voor het initiatief. Talrijke uitgevers schakelden overop een bosvriendelijk papieraankoopbeleid, in Groot-Brittanniëbedraagt het aandeel nu meer dan 40% van deboekenuitgeverssector.

Anne Provoost schaarde zich als éénvan de eerste Vlaamse auteurs achter de campagne. Op de boekenbeursin Antwerpen in november 2004 ondertekende ze samen met andereVlaamse auteurs een engagement dat ze het volgende boek opbosvriendelijk papier zou laten drukken. En ze heeft de daad bij hetwoord gevoegd; haar nieuwste boek 'In de zon kijken' is gedrukt opFSC-gelabeld papier en wordt uitgegeven door Querido. De romanverschijnt op 29 maart.

AnneProvoost zal tijdens het literaire evenement 'Zogezegd in Gent' op 6april in de Vooruit een stuk voorlezen uit haar nieuwe boek.Greenpeace zal ook aanwezig zijn op dit literair evenement, om boekenop bosvriendelijk papier een duwtje in de rug te geven!

Onderwerpen