Zondag lopen we door Brussel voor het klimaat!

Nieuwsartikel - 29 mei, 2015
Zondag staan er 40.000 moedige sporters aan de start van de bekende 20 km door Brussel. En weet je wat? Wij zullen er ook zijn! Inderdaad, terwijl er dit weekend over de hele wereld acties zijn voor het klimaat, nemen wij deel door te zweten voor het klimaat. In team.

Meer dan 80 mensen zullen zondag een wit T-shirt aantrekken met het Greenpeace-logo en de slogan "Run for the climate". Met deze symbolische sportieve daad geven we blijk van onze vastberadenheid om de klimaatverandering aan te pakken. Want het valt niet langer te ontkennen: de energierevolutie is begonnen en wel in alle hoeken van de wereld. Denk maar aan alle mensen die via energiecoöperaties hun energie weer in eigen handen nemen. Of nog aan de campagne om te desinvesteren uit fossiele brandstoffen, die ook in Europa meer en meer succes kent. En dan is er nog het Deense voorbeeld, dat mikt op 100% hernieuwbare energie tegen 2050.

De energierevolutie valt niet langer tegen te houden. Het is nu aan onze politici om te kiezen: springen ze mee aan boord of blijven ze domweg aan wal staan en laten ze de vele voordelen – onder andere op het vlak van werkgelegenheid – aan zich voorbij gaan? Die keuze is dit jaar des te belangrijker door de cruciale klimaattop in Parijs. Deze top in december moet leiden tot een bindend en ambitieus klimaatakkoord. Welke keuze zullen onze leiders maken? Zullen zij de bewijzen blijven negeren of eindelijk de weg van de energierevolutie inslaan?

Die boodschap zullen wij het hele jaar door krachtig blijven uitdragen, tot in de lichtstad. We beginnen al meteen komende zondag, door onze sportieve grenzen te verleggen in Brussel. Onze loopschoenen staan klaar. We kijken ongeduldig uit naar dit weekend van internationale klimaatacties en vooral naar ‘onze’ 20 km door Brussel.

Aarzel dus niet om ons te volgen in de straten van de hoofdstad. Jullie aanmoedigingen zullen zeker een hart onder de riem zijn voor onze lopers! En blijf ons verder volgen, want er zullen dit jaar nog veel gelegenheden zijn om je steentje bij te dragen voor het klimaat…

Meer info: www.20kmdebruxelles.be

Onderwerpen