"Gazprom, don’t destroy the Arctic!"

Schrijf een reactie
Nieuwsartikel - 13 november, 2013
Greenpeace bracht vandaag een bezoekje aan de European Autumn Gaz Conference in Brussel met een speciale boodschap voor Gazprom, één van de sprekers.

Activisten van Greenpeace vroegen Gazprom vandaag om weg te blijven uit het noordpoolgebied, één van de meest ongerepte gebieden op aarde. Ze deden dat tijdens de European Autumn Gaz Conference, waar alle grote gasbedrijven én de energiereus zelf kwamen spreken.

 
“De roekeloze boorplannen van energiebedrijven zoals Gazprom kunnen dit maagdelijk gebied voorgoed verwoesten”, zegt Joeri Thijs, verantwoordelijk voor de noordpoolcampagne bij Greenpeace België. “Het hoge Noorden wordt al flink bedreigd door de klimaatverandering. Om dit unieke natuurgebied te redden, moet boren op de Noordpool voorgoed verboden worden. Hebzuchtige oliebedrijven die van de klimaatcrisis die ze zelf hebben gecreëerd willen profiteren, moeten gestopt worden.”Gazprom en de Arctic 30

Een vreedzame actie bij een boorplatform van Gazprom leidde ertoe dat 28 Greenpeace-activisten en 2 freelance journalisten nu al bijna 2 maanden onterecht worden vastgehouden in Rusland. Ze wilden de wereld laten zien dat het verkeerd is om te boren naar olie in het noordpoolgebied, maar worden nu beschuldigd van piraterij én hooliganisme, waar in Rusland celstraffen tot 15 jaar op staan. Gazprom, een machtig bedrijf met tentakels in de Russische politiek en media, onderneemt niets. (Lees "De Arctic 30: wat is er tot nu toe gebeurd?")

Mail de ambassade

Al 2 miljoen mensen wereldwijd hebben ondertussen actie ondernomen. Stuur ook een mail naar de Russische ambassade om de eis om onze activisten vrij te laten. Want als deze buitensporige reactie van Rusland één ding duidelijk maakt, dan wel dat onze internationale Save The Arctic-campagne tot zenuwachtigheid leidt in de hoogste kringen.  

Onderwerpen
Geen reacties Reageren

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.