30 uren voor de Arctic 30 in Brussel

Nieuwsartikel - 17 november, 2013
Greenpeace België organiseerde dit weekend een solidariteitsactie voor de "Arctic 30", de bemanning van de Arctic Sunrise die al bijna 2 maanden wordt vastgehouden in Rusland.

 

Enkele reacties van de deelnemers:

"Ik denk veel aan deze mensen en hoop echt dat ze vrijkomen. 23 uur per dag in een cel moeten zitten, ik kan het mij niet voorstellen.... Ze hebben vredelievend actie gevoerd voor een belangrijke zaak en zitten nu in de gevangenis zoals grote bandieten. Ik vind dat schandalig. Het zou een ramp zijn als ze nog langer vastgehouden worden. Hopelijk vergeten ze niet dat ze er niet alleen voor staan!" - Magda Elbers (68)


© Jean-Yves Leblon

*

"Ik wil de Arctic 30 bedanken voor hun inzet en aan iedereen tonen dat dit onrecht gaande is. Ze worden niet vergeten!" - Wieke van der Kroef (25)


 © Jean-Yves Leblon

*

"Ik stort al jaren geld op de rekening van Greenpeace, maar nu was het moment gekomen om iets concreets te doen. Iedereen die de vrijheid van meningsuiting een warm hart toedraagt kan niet anders dan te protesteren tegen de schandalige manier waarop de rechten van de gevangen actievoerders met de voeten worden getreden. Het is erg gesteld met de democratie in Rusland als men legitiem en geweldloos protest op zo'n agressieve manier de kop indrukt." - Bruno De Lille (Groen!)


© Jean-Yves Leblon

*

“Ik vind de acties van Greenpeace heel belangijk. Het behoud van onze aarde is een onderwerp dat me diep raakt. Op mijn leeftijd voel ik me verantwoordelijk en wil ik het respect voor de natuur en het belang van ecologie doorgeven aan mijn kinderen en kleinkinderen. De Arctic 30 verdienen het niet om in de gevangenis te zitten. Ik ben zaterdag aangekomen om 13 uur en ik blijf tot het einde, zondag 15 uur. Ik ben er helemaal klaar voor. Ik heb zelfs mijn slaapzak bij!” - Mira de Lacerda (68)


© Philip Wilson

Onderwerpen