Actievoerders uit de kleren voor Nike en Adidas

Schrijf een reactie
Nieuwsartikel - 25 juli, 2011
Afgelopen weekend trokken meer dan 600 mensen hun kleren uit voor Adidas- en Nike-winkels in 29 steden van 10 landen Met deze wereldrecordpoging tonen ze hun onvrede over de vervuiling van Chinese rivieren voor de productie van kleding. “Ik ben bereid om helemaal naakt te gaan voor een gifvrije toekomst, nu is het aan deze bedrijven om hun deel te doen”, verklaarde een deelnemer.

Zaterdagochtend om 11 uur voerden groepen dansers – waaronder Greenpeaceactivisten, sympathisanten en consumenten die online hadden ingetekend – simultaan een striptease uit in 29 steden wereldwijd waaronder Parijs, Amsterdam, Bejing en Bangkok.

“Nike heeft een van de meest bekende en inspirerende slogans. Wij roepen het sportmerk op om die ‘just do it’-mentaliteit ook los te laten op de nijpende watercrisis in China”, stelt Pavel Klinckhamers, campagneleider giftige stoffen bij Greenpeace Nederland. “Miljoenen mensen zijn voor hun drinkwater afhankelijk van de rivieren waarin kledingfabrikanten hun gifstoffen dumpen. We kunnen niet toestaan dat de productie van onze schoenen en trainingsjasjes de gezondheid van mensen in China in gevaar brengt.”

Onderwerpen
Geen reacties Reageren

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.