Greenpeace lanceert een nieuwe globale campagne om de vleesproductie én -consumptie wereldwijd te halveren tegen 2050. Daar zijn hele goede redenen voor.

Zoals je waarschijnlijk weet, heeft de veeteelt enorm zware gevolgen voor ons milieu. Klimaatverandering, watervervuiling, ontbossing en verlies aan biodiversiteit zijn de belangrijkste.

Maar vlees eten schaadt ook onze gezondheid, en die van onze kinderen. Wist je dat ze thuis en op school bijna twee keer meer dierlijke eiwittenbinnenkrijgen dan goed is voor hen?

Te veel rood en bewerkt vlees eten, verhoogt de kans op obesitas, bepaalde kankers en hart- en vaatziekten.

Ja, we eten te veel vlees!

Gemiddeld eten Belgen 2 tot 2,5 keer méér vlees dan de officiële voedingsrichtlijnen voorschrijven. Ook Belgische kinderen van 3 tot 13 jaar consumeren bijna twee keer meer dierlijke eiwitten dan nodig. Beter te veel dan te weinig, lijken hun ouders te denken. Terwijl een voedingspatroon met minder vlees en meer groenten niet alleen gezond is, maar ook zeer geschikt voor kinderen.

Ons voedsel veranderen is niet zo moeilijk als het klinkt. Hoe?

  • Je kan globaal aan de slag door onze campagne massaal te steunen 
  • Je kan zelf anders koken: minder vlees en meer groenten. Ga de uitdaging aan, en we geven je allerlei tips & tricks om eraan te beginnen.
  • En heb je trek in een (klein) stukje vlees, kies dan voor bio en lokaal geteeld.  We vertellen je hier meer over in de komende dagen!

Ben je er klaar voor?