Je wil minder vlees eten, maar hoe begin je daaraan? En wat als je kinderen tegenpruttelen? Wij vonden drie enthousiaste bloggers die met veel plezier een lekker recept met jullie willen delen, om zo onze campagne een duwtje in de rug te geven...

Er is niks mis met te kiezen voor meer fruit, groenten en plantaardige alternatieven in het weekmenu”, schrijft Karin, mama van Timon, op haar blog Mom runs the city.

“Wij bannen vlees niet in ons huis. Maar we kiezen voor minder en beter, bio en lokaal. Dus experimenteren we hier ook volop met 100% veggie recepten. Niet alle gerechten worden bij mijn (bijna) vijfjarige met enthousiasme onthaald, maar deze bleek een winner!”

Bekijk haar recept voor zoete aardappel met spruitjes en couscous

Ken je Mama Naturelli al? Ze schrijft over bewust en natuurlijk ouderschap, geen wonder dat ze haar ervaringen met ons wil delen.

We eten nu ongeveer een half jaar zo goed als volledig vegetarisch, en eigenlijk is dat echt zo moeilijk niet”, schrijft Joke, de mama achter deze blog. “We missen het niet, en ook de kinderen eten nog nauwelijks vlees. Vegetarisch leven met kinderen is echt kinderspel.

Heb je kritische kinderen in huis, bouw dan geleidelijk op. Begin met één of twee keer een vegetarische maaltijd en hou het simpel. Maak spaghetti met linzen of tofu in plaats van gehakt, dat is even lekker. Onze dochter Elli (2,5) trok in het begin haar neus op voor alles wat ze niet kende. Maar intussen eet ze vrolijk mee.

Bekijk haar recept voor parelcouscous met pompoen, champignons, feta en hazelnoten

Van Mme Zsazsa heb je waarschijnlijk al gehoord. Onder dit alter ego blogt Kim Leysen al meer dan tien jaar over rokjes, haar moestuin en het eten dat ze ‘s avonds op tafel tovert. Die gerechten zijn meestal vegetarisch, want zelf eet Kim geen vlees meer.

Ik kan mij gewoon niet meer verzoenen met de ecologische impact van de vleesindustrie en de manier waarop er met dieren wordt omgegaan”, legt ze uit. “Maar in plaats van te prediken over wat er op ieders bord ligt, wil ik veel liever mensen inspireren door hun lekkere gerechten te tonen.

Haar eerste kookboek ‘Honger’ verscheen eind 2017. Wij zijn alvast fan!

Een van die gerechten prijkt nu ook op het online Greenpeace kookboek, ‘Recipes for a healthy world’.

Ontdek er haar verrassend interessante snijbietpasta (in het Engels)

Doe ook mee met onze ‘minder maar beter’-campagne!
Surf naar onze website.