Industriële vissersboten begeven zich steeds vaker in de wateren rond de Noordpool. Hun zware sleepnetten trekken er een spoor van vernieling en laten een verwoeste biodiversiteit en ecosysteem achter. We moeten hen stoppen!

Doordat het zee-ijs steeds sneller smelt als gevolg van de klimaatopwarming en het Noordpoolgebied onvoldoende beschermd is, kan de visserij-industrie nieuwe wateren verkennen en ontginnen die recent nog ontoegankelijk waren. Onder het ijs leven echter talrijke unieke en iconische diersoorten zoals de zeevlinder, Groenlandse walvis en rode haarkwal.

Net zoals we Shell hebben tegengehouden, moeten we vandaag actie ondernemen om deze schadelijke activiteiten te stoppen. We willen dat de landen rond de Noordpool deze ongerepte natuur beschermen.

Ontdek hoe jij de Noordpool kan beschermen tegen de industriële visserij!

We weten uit ervaring dat de stem van miljoenen mensen zelfs de grootste industrieën op de knieën kan brengen. Na de oliebedrijven willen nu ook de grote vissersvloten profiteren van de smeltende Noordpool. Dit is het moment om ons opnieuw te verenigen en de Noordpool te beschermen tegen een nieuwe bedreiging.

Als wij deze boten niet stoppen, zullen ze alles op hun weg vernielen, met inbegrip van de koudwaterkoralen en de diepzeefauna die leven, voedsel en beschutting bieden aan een brede waaier aan soorten.

Help ons samen de Noordpool beschermen tegen de vernietigende vissersvloten!