De Noord-Zuidverbinding, eventuele steenkool- en schaliegaswinning, de ontoereikende uitbouw van het openbaar vervoer,  het mogelijk opgraven van het Remostort,…Voor niet-Limburgers klinken sommige van deze milieudossiers wellicht niet zo bekend in de oren, maar voor Limburgers zijn het hot-items.

Enkele Limburgse Greenpeacevrijwilligers koesterden al jaren de droom om meer te kunnen inspelen op de regionale milieu-issues. In september werd deze droom werkelijkheid!

Onze startvergadering  op  4 september lokte  8  geïnteresseerden. We maakten kennis met elkaar, er werden ballonnetjes opgelaten maar vooral… er was veel goesting!Een eerste kiekje van een lokale Greenpeacegroep ooit, werd geplaatst op de website van het Belang van Limburg samen met enkele woordjes uitleg. Maar het Belang wou meer... een groot artikel in de weekendkrant !‘Want dit is toch wel interessant nieuws’, klonk het daar. Inderdaad!  Vele reacties volgden op onze ‘doortocht’ in de grootste krant van Limburg. Nadien kwam alles in een stroomversnelling. Binnenkort zie je ons in actie, hoor! Met pas ontworpen vlag, infokaartjes die ook als bladwijzer kunnen fungeren. Ja, er is diep over alles nagedacht en dat in enkele maanden tijd…

En dan zeggen ze dat de Limburgers traag zijn... niets is minder waar!

Sandra Bamps - groep Greenpeace Limburg

Begin het te kriebelen om mee te doen of wil je gewoon eens kennismaken? Mail naar of surf naar www.greenwire.be