Voeding

Voeding

Hou je van koken en lekker eten? Verander enkele van je gewoontes, en je zal nog meer genieten van wat er op je bord ligt.

  • Kies lokaal en biologisch geteelde groenten en fruit van het seizoen. Raadpleeg een kalender om te weten wanneer je welke groenten en fruit kan eten.
  • Doe je boodschappen op een boerenmarkt (liefst bio), werk mee in een collectieve moestuin en doe mee met donderdag veggiedag.
  • Eet minder vlees. Zo beperk je je CO2-voetafdruk en je impact op het regenwoud, want die bossen worden vaak gekapt om vee te laten grazen.
  • Als je vis eet, vermijd dan vooral blauwvintonijn, haai en diepzeevis (zoals heilbot, rattenstaart of keizerbaars). En zorg voor afwisseling! Hoewel er tientallen soorten beschikbaar zijn, behoort het merendeel van de vis die verkocht wordt tot een viertal soorten: tonijn uit de tropen (meestal in blik), kweekzalm, tropische (reuzen)garnalen en Alaskakoolvis.
  • Hou je van chocopasta en koekjes? Als de verpakking van je geliefde merk vermeldt dat die palmolie bevat, vraag dan inlichtingen in de winkel of bij de producent om na te gaan of de gebruikte palmolie niet bijdraagt aan de verwoesting van het oerwoud.

 


Onze andere ecotips

Binnenshuis

Binnenshuis

Heb je een knus en gezellig thuis? Met enkele van de onderstaande kleine of grote ingrepen kan je het er nog meer naar je zin maken.

Meer weten

Kleding

Kleding

Je houdt van mooie kleding, maar stelt je vragen bij de manier waarop die wordt gemaakt? Steun onze Detox-campagne!

Meer weten

Verplaatsingen

Verplaatsingen

Beweeg je graag? Probeer de wagen eens vaker te laten staan. Het milieu vaart er beter bij, en je portemonnee ook !

Meer weten

Tuinieren

Tuinieren

Elk seizoen valt er wel iets te beleven in een tuin. Doe jij al aan ecologisch tuinieren? Maak je eigen compost, laat een deel van je tuin verwilderen en maak het er de bijen naar hun zin.

Meer weten