Kleding

Kleding

Je houdt van mooie kleding, maar stelt je vragen over de manier waarop die wordt gemaakt? Steun onze Detox-campagne!

  • Koop tweedehands!
  • Koop milieuvriendelijk: ga op zoek naar merken die kleding maken op basis van gerecycleerd materiaal. Er bestaat nog geen textiel dat geen impact heeft op het milieu, maar er zijn wel veel merken die inspanningen leveren om ‘schonere’ kleren te maken.
  • Organiseer een kledingruil: dat is een van de meest milieuvriendelijke manieren om je garderobe te vernieuwen zonder een cent uit te geven! Je schenkt een aantal van je kleren weg en in ruil daarvoor krijg je er andere.
  • Geef de voorkeur aan kwaliteit (dat geldt bijvoorbeeld ook voor schoenen). Wanneer je na een tijdje denkt dat je spullen verouderd zijn, gooi ze dan nog niet meteen weg maar bewaar ze zorgvuldig. Je zult ervan versteld staan hoe snel kleren weer in de mode komen!
  • Was met respect voor het milieu: milieuvriendelijke mode moet je ook milieuvriendelijk wassen! Vul je wasmachine zo goed mogelijk en was een normaal vervuilde was op 30°C.

Meer informatie op de website van Greenpeace International (in het Engels). 

 


Onze andere ecotips

Binnenshuis

Binnenshuis

Heb je een knus en gezellig thuis? Met enkele van de onderstaande kleine of grote ingrepen kan je het er nog meer naar je zin maken.

Meer weten

Voeding

Voeding

Hou je van koken en lekker eten? Verander enkele van je gewoontes, en je zal nog meer genieten van wat er op je bord ligt.

Meer weten

Verplaatsingen

Verplaatsingen

Beweeg je graag? Probeer de wagen eens vaker te laten staan. Het milieu vaart er beter bij, en je portemonnee ook !

Meer weten

Tuinieren

Tuinieren

Elk seizoen valt er wel iets te beleven in een tuin. Doe jij al aan ecologisch tuinieren? Maak je eigen compost, laat een deel van je tuin verwilderen en maak het er de bijen naar hun zin.

Meer weten